17.06.2021 | Reija Koivu
Kesä on keräilyn aikaa, hyvinvointi käy vatsan kautta ja luonnossa nuotiolla ruuan valmistus on yhdessäoloa parhaimmillaan. Maukkaat maut sinapin joukkoon voi kerätä jo matkalta nuotiopaikalle. Luonnossa kiire unohtuu, mieli rentoutuu ja rauhoittuu, ja lumoutuminen voi alkaa.
1 dl sinappijauhoja
1 dl ruokosokeria
1 tl perunajauhoja
1 kananmunan keltuainen
1 dl kermaa
puoli korkillista omenaviinietikkaa
villiyrttejä: voikukkia tai sen lehtiä, kuusenkerkkää jne.
Sekoita kuivat aineet (voit yhdistää kuivat aineet valmiiksi jo kotona). Yhdistä keltuainen ja lisää kerma. Sekoita tasaiseksi nuotiolla kattilassa noin 10 min. Lisää puolikorkillista omenaviinietikkaa ja valitsemasi villiyrtit, anna olla nuotiolla vielä 3–4 min, että happo haihtuu ja villiyrtit maustavat sinapin. Resepti toimii hyvin myös ilman villiyrttejäkin. Sinappia tulee noin 2,5 dl. Syödään heti lämpimänä vaikka makkaran kera. Herkullista.
Kommentointi