Vallankumouksen asialla

30.09.2024 | Hanna Haapasalo

Asicsin uusi Metafuji Trail lupaa mullistaa polkujuoksukokemuksen.

Metafuji Trail on Asicsin uusin innovaatio, joka yhdistää huipputeknologian ja käytännöllisyyden. Kenkä on suunniteltu erityisesti nopeaan juoksuun poluilla, mikä tekee siitä kiinnostavan vaihtoehdon kilpailuhenkisille juoksijoille ja tavoitteellisille harrastajille. 

En ole varma kuulunko enää edes jälkimmäiseen kategoriaan, sillä viimeisimmästä maratonista on jo vuosia, mutta hyvillä kengillä on kiva juosta, vaikka ei mitään tavoitetta edes olisi. 

Asicsin uutuus on suunniteltu pitkien lenkkien lisäksi myös nopeisiin intervalliharjoituksiin.

Tunsin oloni oikeasti varmaksi joka askeleella.

Kengän sydämenä toimii poluille suunniteltu täyspitkä hiilikuitulevy, joka on sijoitettu välipohjaan, kahden vaahtomuovikerroksen väliin, mikä takaa vakaan ja energisen askelluksen. Hiilikuitulevy ei ainoastaan tehosta vauhtia, vaan lupaa auttaa myös jarrutuksissa alamäessä. 

Välipohja yhdistää pehmeän FF BLAST TURBO -vaahtomuovin ja kimmoisan FF BLAST PLUS -vaahtomuovin. Kuten jutun kuvista näkee, niin pohja on todella paksu! 40-45 millimetrin pohjan paksuus tarjoaakin maksimaalisen pehmustuksen, joka lisää mukavuutta pitkillä lenkeillä. Keski-ikäisenä juoksuharrastajana arvostan erityisesti sitä, miten paksu pohja suojaa niveliäni ja lihaksiani iskuilta. Paksun välipohjan luvataan auttavan myös palautumisessa, kun jalkoihin kohdistuvat iskut vähenevät.

Kengän istuvuus on omaan jalkaani erinomainen. Päällinen on valmistettu kudotusta verkosta, joka hengittää hyvin, mutta pitää jalan tukevasti paikallaan. Erityisesti pidin kiinnitetystä, kevyesti pehmustetusta kielestä ja nauhoitusjärjestelmästä, jotka varmistavat, että jalka ei liiku kengässä epämiellyttävästi edes vaikeassa maastossa.

Pito on polkujuoksussa luonnollisesti tärkeää, ja Metafuji Trail pärjää hyvin tälläkin alueella. Asicsin ASICSGRIP-teknologia ja 4,5 millimetrin kuviopohja tarjosivat erinomaisen pidon niin märällä kalliolla kuin pehmeällä metsäpolullakin. Tunsin oloni oikeasti varmaksi joka askeleella.

Nykyään melkein kaikkien huippukenkien suunnitteluun osallistuu myös valmistajan sponsoiroima urheilija. Tämän voi nähdä joka markkinointikikkana tai sitten aitona haluna osallistaa käyttäjät suunnitteluun. Asicsin uutuuden kehitysprosessiin on osallistunut juoksija Andreu Simonin. Hänen ideoidensa pitäisi näkyä kengän suorituskyvyssä ja käytännöllisyydessä. Vaikka en itse kilpaile enää kuin itseäni vastaan, arvostan hyvää suunnittelua ja haluaa kehittää kenkä palvelemaan  niin kilpajuoksijoita kuin meitä harrastajiakin.

Lopuksi en voi olla mainitsematta kenkien ulkonäköä. Japanilaisen kalligrafian ja vanhojen kompassien inspiroima design on yksinkertaisesti kaunis.

Ja sitten vielä vastaus ingressin väitteeseen. Mullistiko Asicsin uutuus polkujuoksukokemukseni? Ehkei, mutta kyllä näillä oli muutama testilenkki todella miellyttävä juosta. Jäävät varmasti käyttöön!

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?