17.09.2018 10:00 | Sami Garam
Savukalatoast
2 kananmunaa
5 savusilakkaa
1 dl tuorejuustoa
1/2 tl tulista chilijauhetta
3 rkl emmentaljuustoraastetta
pikku nippu tilliä
1 kevätsipulin varsi
täysjyväleipää
100 g kylmäsavulohta
2 rkl öljyä
Keitä kananmunat (6 min) ja perkaa silakat. Leikkaa pikku paloiksi ja sekoita haarukalla sileäksi tahnaksi. Sekoita tuorejuuston kanssa. Mausta chilijauheella, tillillä ja kevätsipulilla. Lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita hyvin.
Halkaise leipä ja sivele savusilakkamassaa molemmille leikkauspinnoille. Aseta kylmäsavulohiviipaleita toisen puoliskon päälle ja nosta toinen puolisko näiden päälle. Sivele pinta ohuesti öljyllä ja pakkaa leipä kelmuun.
Paahda leipää retkipaikalla, nuotion lämmössä niin, että pinnat rapeutuvat ja saavat kauniin värin.
Kommentointi