Kickherne-avocadorieska
1 prk kikherneitä
1 prk tomaattipyreetä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl paprikajauhetta
1/2 tl cayennepippuria
rosmariinia
1 avokado
1 prk smetanaa
1 pkt rullautuvaa rieskaa
voita
Kuullota kikherneitä tomaattipyreen kanssa öljyssä. Mausta rosmariinilla, paprikalla ja cayennepippurilla ja kaada sekaan smetana. Anna hautua kunnes seos on aivan paksua. Poista avokadosta kuoret ja kivi ja soseuta kevyesti. Sekoita kikhernemassan joukkoon.
Voitele rieska kauttaaltaan voilla tai margariinilla. Levitä kickhernemassaa päälle ja rullaa pötköksi. Kiedo rulla leivinpaperin sisään ja pakkaa se vielä folioon. Lämmitä paketti nuotiolla tai syö kylmänä.
Voit myös leikata pieniä paloja pötköstä ja kiinnittää ne tikulla. Nämä palat on hyvä paistaa pannulla tai parilalla leikkauspinnoiltaan.
Kommentointi