13.06.2018 13:41 | Sami Garam
Parsa-sienirisotto
1/2 nippua vihreää parsaa
2 dl risottoriisiä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
2 dl rucolaa
100 g tuoreita sieniä
50 g juustoraastetta
1 prk kermaa
4 viipaletta parmankinkkua
Leikkaa parsojen kannat pois ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Poista kannat vedestä ja kiehauta noin sentin paloiksi leikattuja parsapätkiä kaksi minuuttia. Nosta parsapätkät pussiin ja mausta ne ripauksella suolaa ja tilkalla oliiviöljyä. Jäähdytä, sekoita mukaan rucolaa ja sulje pussi tiiviisti.
Kuullota silputut sipulit, valkosipulinkynnet ja risottoriisi oliiviöljyssä ja lisää päälle parsan keitinlientä hiljalleen, pari desiä kerrallaan kunnes riisi on lähes kypsää. Pakkaa pakastuspussiin.
Viipaloi sienet ja kostuta myös ne tilkalla oliiviöljyä. Pakkaa omaan pussiinsa.
Kuumenna pannu retkipaikalla ja kuullota sienet. Lisää mukaan riisi ja lämmitä nopeasti. Kaada päälle kerma ja juustoraaste. Lämmitä sekoitellen kiehuvaksi ja hauduta kunnes risoton rakenne on oikea. Lisää aivan lopuksi parsa-rucolaseos. Paahda parmankinkkulastut rapeiksi ja tarjoa risoton seurana.
Kommentointi