Risottoa retkelle

13.06.2018 13:41 | Sami Garam

Parsa on kevätherkku, mutta satokausi jatkuu Suomessa kesäkuulle asti. Ravinto­arvoiltaan erinomainen parsa sopii täydellisesti myös risottoon. Tämä italiainen ihanuus sopii myös retkiruoaksi, kunhan tekee tarvittavat valmistelut kotona. Resepti Sami Garam Kuva Kasper Garam

Parsa-sienirisotto

1/2 nippua vihreää parsaa

2 dl risottoriisiä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

4 rkl oliiviöljyä

2 dl rucolaa

100 g tuoreita sieniä

50 g juustoraastetta

1 prk kermaa

4 viipaletta parmankinkkua

Leikkaa parsojen kannat pois ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Poista kannat vedestä ja kiehauta noin sentin paloiksi leikattuja parsapätkiä kaksi minuuttia. Nosta parsapätkät pussiin ja mausta ne ripauksella suolaa ja tilkalla oliiviöljyä. Jäähdytä, sekoita mukaan rucolaa ja sulje pussi tiiviisti.

Kuullota silputut sipulit, valkosipulinkynnet ja risottoriisi oliiviöljyssä ja lisää päälle parsan keitinlientä hiljalleen, pari desiä kerrallaan kunnes riisi on lähes kypsää. Pakkaa pakastuspussiin.

Viipaloi sienet ja kostuta myös ne tilkalla oliiviöljyä. Pakkaa omaan pussiinsa.

Kuumenna pannu retkipaikalla ja kuullota sienet. Lisää mukaan riisi ja lämmitä nopeasti. Kaada päälle kerma ja juustoraaste. Lämmitä sekoitellen kiehuvaksi ja hauduta kunnes risoton rakenne on oikea. Lisää aivan lopuksi parsa-rucolaseos. Paahda parmankinkkulastut rapeiksi ja tarjoa risoton seurana.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?