Retkeilijän laskiaispulla

20.04.2018 12:19 | Sami Garam

Laskiaisen aika on ulkoilijan unelma. Pitenevät päivät, puhtaan valkea lumi ja pirtsakka pakkanen houkuttelevat mäkeen, ladulle tai vaikka pilkille. Perinteinen laskiaispulla on usean komponentin summa, mutta tämänkin herkun voi virittää retkioloihin sopivaksi ja helpoksi syödä vaikka nuotiopaikalla. Kun hillon ja marsipaanin leipoo valmiiksi pullan sisään, lämmittää maidon termospulloon ja maustaa sen vielä lopuksi vaikkapa nougatkonvehdilla, on retkieväs valmis. | Teksti ja resepti Sami Garam Kuva Kasper Garam

Resepti (16 kpl)

1 hiiva

150 g voita

5 dl maitoa

1,5 dl sokeria

2 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

12-14 dl vehnäjauhoja

kuumennuksen kestävää vadelmahilloa

marsipaania

kananmuna

Wiener Nougatia tai muita suklaakonvehteja

Murenna hiiva voisulan ja kädenlämpöisen maidon seokseen. Mausta suolalla, kardemummalla ja sokerilla. Vaivaa jauhot mukaan ja anna taikinan nousta.

Jaa 32 pieneen palaan ja tee niistä noin 8 cm kokoisia kiekkoja. Lisää viipale marsipaania ja teelusikallinen hilloa joka toisen taikinakiekon päälle. Nosta toinen pala edellisten päälle ja sulje hyvin. Nostata uudelleen, voitele munalla ja paista 160-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Tarjoa kuuman maidon ja konvehtien seoksessa.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?