Nuotiokanaa

01.03.2019 16:26 | Sami Garam

Kanankoivet ovat edullinen ja maukas retkiruoka. Pientä luksusta tulistelupaikalle tuo kotona valmistettu balsamicokinuski. | Resepti Sami Garam, kuva Kasper Garam

Kun esivalmistelee retkiruoat jo kotona, niin nuotiopaikalle jää vain lämmittämisen vaiva. Ja tietysti syömisen nautinto. Tällä helpolla ohjeella teet maittavan retkiruoan isommallekin porukalle.

Kanaa ja balsamicokinuskia

10 kpl kanan koipipaloja

2 tl suolaa

2 laakerinlehteä

2 porkkanaa

pala selleriä

1 sipuli

½ chiliä

2 rkl paprikajauhetta

2 rkl curryjauhetta

1 dl balsamicosiirappia

2 dl kermaa

½ tl suolaa

Kuumenna pari litraa vettä kiehuvaksi isossa kattilassa. Mausta suolalla, laakerinlehdillä, juureksilla ja chilillä. Nosta koipipalat kiehuvaan liemeen ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Nosta kattila hellalta ja anna koipien jäähtyä liemessä, kannen alla. Nosta koivet liemestä ja mausta paprikalla ja curylla. Keitä kerma, siirappi ja suola paksuksi kastikkeeksi. Käytä riittävän korkeareunaista kattilaa, jotta kerma ei kiehu yli äyräiden. Kuumenna nuotiolla ja syö balsamicokinuskin kanssa.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?