Nuku yö ulkona

20.04.2018 12:55 | SYSTEM

Kymmenet tuhannet ihmiset nauttivat lauantaina 17.6. kesäisestä Suomen luonnosta: he ovat vastanneet myöntävästi Suomen Ladun Nuku yö ulkona -haasteeseen.

Missä sinä voisit nukkua ja kenen kanssa?

Suomen Latu on lähtenyt työstämään tätä hauskaa ja mukaansatempavaa tapahtumaa korostaakseen kansallista aarrettamme, jokamiehenoikeuksia. Jokamiehenoikeuksien ansiosta Suomi on yksi liikkuvin kansakunta maailmassa. Jokamiehenoikeudet mahdollistavat tasa-arvoisen, ilmaisen ja laajan ulkoilun kirjon myös toisen omistamalla maalla, mukaan lukien ulkona nukkumisen.

Syitä nukkua yksi yö ulkona on monia. Suuri osa haluaa nauttia puhtaasta ilmasta, vihreästä luonnosta ja ylipäätänsä luonnossa oleilusta. Osa nauttii yöpymisen yhteyteen liittyvästä harrastamisesta, kuten retkeilystä, kalastuksesta tai vaikkapa aamu-uinnista.

Perheet saavat tästä hienon yhteisen seikkailun aikaiseksi: mikäpä sen jännittävämpää kuin nukkua yksi yö teltassa. Teini saa telttaillessaan sitä kaivattua omaa tilaa, nuoripari ikimuistoisen romanttisen yhteisen yön ja seniorit pääsevät muistelemaan yhteisiä nuoruuden hetkiä kellarin kätköistä kaivetusta Sopu-teltassa.

Yönsä voi nukkua Suomen Ladun järjestämässä kolmessa metsähotellissa, pyöräilymatkan päässä olevalla telttailualueella, omalla pihalla teltassa tai parvekkeella, läheisellä laavulla, laineiden keinuttamassa veneessä, metsässä tarpin alla, saaressa järven rannalla tai lähes missä tahansa, mihin mieli mieluiten vie. Paikkoja kyllä löytyy.

Missä sinä voisit nukkua ja kenen kanssa?

Haasta läheisesi nukkumaan yksi yö ulkona yhdessä kymmenien tuhansien muiden suomalaisten kanssa. Jos et löydä samanhenkistä yökaveria, niin etsi jäsenyhdistyksiemme järjestämiä Nuku yö ulkona -tapahtumia www-sivuiltamme. Itse aion nukkua yöni uudessa Hossan kansallispuistossa.

suomenlatu.fi/nukuyoulkona

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?