Luonto kutsuu

29.05.2024 | Tapani Leppänen

Luonnon helmassa vessahommat muuttuvat mutkikkaammiksi. Takamaastossa tarpeillaan käyvällä on myös vastuu jätöksistään.

[01] GoGirl on tarkoitettu tilanteisiin, joissa kyykistely on kiusallista tai muuten vaivalloista. Siinä missä miehet ottavat muutaman sivuaskeleen ja raottavat housunkaulusta, urinaalin avulla pystypissat onnistuvat myös naisilta. Lääketieteellisestä silikonista varustettu suppilo on pestävä ja uudelleen käytettävä.
outnorth.com

[02] Kula Cloth on niille, jotka eivät pärjää ilman paperia. Vaikka vessapaperi ei ole haitallisinta jätettä, valkoisia myttyjä kukkivat pusikot ovat polkujen varsilla vähintäänkin esteettinen haitta. Pissapyyhkeen musta puoli imee kosteutta, kun taas kuvapuoli on vedenpitävää materiaalia. Konepestävä pyyhe on helppo huuhtaista myös retkioloissa ja ripustaa kuivumaan rinkan ulkopuolelle.
farlite.fi

[03] BoglerCo on lentokonealumiinista valmistettu kakkalapio. Se tulee Yhdysvalloista, jossa roskaton retkeily tarkoittaa myös sitä itseään. Suomessa asioihin on suhtauduttu rennommin. Erämaassa jätöksiä on harvemmin kaivettu maahan, mitä nyt vähän peitelty. Retkeilijämäärien kasvun myötä asia on tullut ajankohtaiseksi myös meillä, ja vastuullinen retkeilijä peittää jälkensä. Vain 13,5 grammaa painava lapio pureutuu juurakkoiseenkin maastoon. Sen avulla kaivetaan kuoppa, joka sitten toimituksen jälkeen peitetään.
mavaja.fi

[04] Pissapullo on melojien ja talvitelttailijoiden ratkaisu. Se on tarkoitettu tilanteisiin, joissa asioille ei joko pääse, tai ulos lähteminen ei yksinkertaisesti houkuttele. Uribag pakkautuu maustepurkin kokoiseen kaulaosaan. Sisältä avautuu repeytymättömästä lateksista valmistettu 1,1 litran pussi. Pienen harjoittelun jälkeen virtsaaminen onnistuu vaikka makuulla. Tiiviisti sulkeutuva kaulaosa on valittavana miesten ja naisten malleina.
uribag.com

[05] Culo Clean on nerokas korkki, joka muuttaa minkä tahansa virvoitusjuomapullon bideesuihkuksi. Uskaltaisitko jättää vessapaperit kotiin? Se selviää kokeilemalla, mutta retkioloissa on selvää, että vesipesu nostaa intiimihygienian uudelle tasolle ja korvaa ainakin epäekologiset kosteuspyyhkeet. Korkki itsessään painaa vaivaiset 11 grammaa eikä tarkoitusta varten välttämättä tarvita edes erillistä pulloa.
farlite.fi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?