Kolme vinkkiä syksyisiin seikkailuihin

17.09.2024 | Virpi Jussila

Perheiden yhteiseen ulkoiluun löytyy mukavaa tekemistä kaikkina vuodenaikoina. Syksyinen luonto houkuttaa liikkumaan ja pimenevät illat antavat mahdollisuuden todelliseen seikkailuun.

01 JÄLKISALAPOLIISIT

Tehtävä: Eläimet eivät tule luonnossa yleensä ihmisen lähelle ja siksi niitä ei näe niin usein. Luonnossa voitte kuitenkin etsiä ja nähdä eläinten jätöksiä, käpälän jälkiä höyheniä ja jälkiä ruokailusta. Tutkikaa ympäristöä tarkasti. Onko joku eläin käynyt täällä tai onko tämä jonkun eläimen koti? Mikä eläin se voisi olla? Miten kyseinen eläin liikkuisi? Kokeile liikkua samalla tavalla.

Tavoite: Havainnointi, mielikuvituksen käyttö, tiedon yhdessä etsiminen.

 

02 TILKKUTÄKKI

Tehtävä: Tehkää irtokepeistä ruudukko maahan. Kerätkää ruudukkoon luonnosta erivärisiä asioita, kuten irtolehtiä, keppejä ja kiviä. Voitte laittaa yhteen ruutuun esimerkiksi vihreät asiat ja toiseen ruutuun ruskeat asiat. Ottakaa kuva valmiista teoksesta!

Tavoite: Esteettinen kokeminen, luokittelu, vuorovaikutuksen tukeminen.

 

03 HILJAISET HIIPIJÄT

Tehtävä: Kävelkää pimeässä metsässä eteenpäin ihan hiljaa. Jokaisella on mukana oma taskulamppu. Pysähtykää hetkeksi aukealle, jossa ei ole puita. Kaikki sammuttavat lamppunsa vuorotellen, kunnes lopulta kaikki lamput ovat kiinni. Kun pimeä ei tule liian nopeasti, silmät tottuvat siihen paremmin. Huomaatteko, että metsä ei olekaan niin pimeä kuin aluksi näytti? Jos pimeys jännittää, voit pitää kaverin kädestä kiinni. Muista, että metsä on turvallinen paikka.

Tavoite: Moniaistinen ja elämyksellinen kokeminen.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?