Kolme vinkkiä kesäiseen ulkoiluun

24.05.2024 | Virpi Jussila

Suomen Latu haluaa tukea perheiden yhteistä ulkoilua kaikkina vuodenaikoina. Nämä leikit ja tehtävät kuljettavat kesäiseen luontoon liikkumaan ja havainnoimaan.


​​​​​​

01 SEIKKAILUREITTI

Leikki: Aina ei tarvitse kulkea poluilla. Joskus voi keksiä oman seikkailureitin. Pujotelkaa oksien ali, tasapainoilkaa kivillä, ja hypätkää ojan yli. Mitä muuta keksitte? Kokeilkaa toistenne hauskimmat reitit.

Tavoite: Motoriset perustaidot, mielikuvituksen käyttö, lapsen osallisuuden vahvistaminen.



02 PALJASJALKAKÄVELY

Tehtävä: Ottakaa kengät ja sukat pois jaloistanne. Kokeilkaa kävellä paljain jaloin. Jos et halua laittaa paljaita jalkoja maahan heti, voit kuljettaa jalkoja ensin pitkin puunrunkoa. Mene makaamaan puunrungon lähelle ja nosta jalkapohjat rungolle. Kävele jaloilla runkoa pitkin, ylös ja alas.

Tavoite: Moniaistinen kokeminen, elämykset luonnossa.

03 TAIVAAN TARINAT

Tehtävä: Etsikää mukava paikka, jossa on hyvä makoilla. Katselkaa, mitä taivaalla tapahtuu. Näettekö hauskan muotoisia pilviä? Lenteleekö taivaalla lintuja? Tapahtuuko puiden latvoissa jotakin Joskus on kiva vain makoilla ja nauttia luonnosta.

Tavoite: Havainnointi, rauhoittuminen.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?