Joulupossua

02.12.2019 00:47 | Sami Garam

Joulupöydän kruunaa edelleen monessa kodissa kinkku, mutta retkeilijän joulupäivällinen valmistuu kasslerista ja kookoksella maustetusta ”porkkanalaatikosta”. Näillä eväillä joulunretkestä tulee ikimuistoinen.

Joulukassler ja "porkkanalaatikko"

700 g porsaan kassleria

1 tl suolaa

2 rkl viinietikkaa

1 dl kaljamaltaita

4 porkkanaa

1 sipuli

1 tl suolaa

1 iso valkosipulinkynsi

1 rkl seesamiöljyä

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl vehnäjauhoja

1 prk kookosmaitoa

rouhittua chiliä

Hiero suola ja maltaat etikalla kostutetun lihakimpaleen pinnoille. Paketoi liha tiiviisti leivinpaperikääröön ja paista 180-asteisesa uunissa, kunnes lihan sisälämpö on 70 astetta. Nosta uunista ja anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneestä lihasta paksuja viipaleita ja grillaa ne nuotiolla sellaisenaan.

Kuutioi porkkanat, sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyjen seoksessa. Lisää vehnäjauho, sekoita hyvin ja kaada kookosmaito porkkanakuutioiden päälle. Mausta chilillä ja hauduta parikymmentä minuuttia, kunnes kastike on paksuhkoa ja porkkanat kypsiä. Pakkaa foliovuokaan ja kuumenna nuotiolla.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?