20.04.2018 12:55 | Pauliina Toivanen
Makumatka terveelliseen jäätelökesään alkaa yhdellä raaka-aineella, banaanilla. Pilko kypsä täplikäs banaani paloiksi, pakasta ja muussaa tehosekoittimessa. Mitä tehokkaampi blenderi, sitä samettisempi lopputulos. Oma jäätelöbaari toimii loistavasti myös ruokahävikin ehkäisijänä, sillä mitä kypsempi banaani, sitä suloisempi maku.
Terveellisen jäätelön eli
Paras koostumus saadaan valmistamalla jäätelömassa pakastetuista luonnonantimista, jolloin jätski on myös valmis nautittavaksi heti soseutuksen jälkeen. Jos kaipaa kiinteämpää koostumusta, jäätelön voi pistää soseutuksen jälkeen vielä hetkeksi pakkaseen.
Jos et omista tehokasta blenderiä, massan voi soseuttaa tuoreista aineksista ja sen jälkeen pakastaa. Myös kermaiset jäätelömaut valmistetaan sekoittamalla ainekset ensin keskenään. Pakastettaessa seosta voi sekoittaa välillä lusikalla. Voit pakastaa jäätelön joko rasiassa tai mehujäämuoteissa tai käyttää jäätelökonetta.
Jos jäätelöön kaipaa lisää makeutta, seokseen voi lisätä muutaman taatelin, lusikallisen kotimaista pastöroimatonta hunajaa tai koivusokeria eli ksylitolia. Merisuola toimii eri makuyhdistelmissä arominvahventeena, ja erityisesti suklaa- ja toffeejäätelöissä se on välttämätön ainesosa.
Pauliina Toivanen
Kommentointi