Kilpisjärveltä lähdetään yleensä vaellukselle koilliseen tai itään eli Haltille päin. Niin minäkin olen lukuisat kerrat tehnyt, ja nyt ihmettelen, miksen kymmeniin vuosiin ymmärtänyt lähteä länteen.
Kuntien tulee tunnistaa virkistysalueiden arvo asukkailleen, kirjoittaa Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson.
Hämärässä tutut paikat, kuten piha tai lähimetsä, muuttuvat kiehtoviksi ja arvoituksellisiksi. Pimeys myös tuo esille asioita, joita valoisassa ei voi kokea. Tasku- tai otsalamppu ja heijastinliivi tai heijastimet tekevät ulkoilusta kaikille turvallista. Heittäytykää mielikuvituksen vietäväksi ja löytäkää jotain uutta ja kiehtovaa!
Seuraava ohjaajatapaaminen vie 15.–16.11.2025 Kouvolan Ankkapurhaan, Kymijoen upeisiin maisemiin.
Moskun eli Aleksanteri Hihnavaaran talo seisoo Korvasen Kotirovan etelärinteellä. Nyt se on syrjässä kaikesta, mutta toisin oli ennen.
Vainon ja ympäristömyrkkyjen runtelema merikotka oli jo kadota Suomen luonnosta, mutta suojelutoimien ansiosta merikotka pelastui ja runsastui. Lokan tekojärvellä merikotka on pesinyt jo 1970-luvulta lähtien. Piilokojusta mahtilintuja voi tarkkailla lähietäisyydeltä. | Teksti & kuvat Markus Sirkka
Luoteis-Mongolian erämaassa voi vaeltaja kohdata paimentolaisen tai pelokkaan susiemon. Tai sitten saa kulkea päiväkausia itsekseen. | Teksti & kuvat Milja Fromholtz